RIJKS voor thuis: Michelinsterren diner van Joris Bijdendijk ook thuis écht een beleving

Via www.yourlittleblackbook.me:

{ STAY IN REVIEW }

Wie had dat gedacht? Een Michelinsterrenmenu van RIJKS thuis aan je eettafel. Ik merk dat na een paar weken quarantaine het besef van dagen volledig weg is. En wat ik daarom juist het leuke vind aan thuisrestaurant RIJKS, is dat het één van de weinige dingen is die je tijdens deze Corona-crisis nog echt moet plannen. Wil je dit weekend genieten van het nieuwe 3-gangen menu van Joris Bijdendijk, dan moet je nu alvast jouw diner ‘reserveren’. Net zoals je dat ‘vroeger’ zou dan halverwege de week als je met je vrienden dinnerplannen zou maken voor het weekend.

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Het menu van RIJKS bestel je van en pik je op tijdens het door jouw gekozen tijdstip (uiteraard met strikte voorwaarden zoals gesteld door het RIVM). Terwijl mijn lover even bij Joris het diner oppikt, zet ik de oven alvast op de warmhoudstand en dek ik thuis de tafel gezellig. Maar één tip, laat je servies maar in de kast, want dit eet je gewoon uit de bakjes zoals het geleverd wordt. Het is soms nog even wennen – thuisrestaurantje spelen –  je wilt toch zsm gaan eten zodat niets koud wordt. Maar neem toch de tijd om éérst de filmpjes van Joris te kijken waarin hij vertelt over het menu en de gerechten. Dan hoef je niet net als ik de groene gazpacho die al in je diepe bord lag later bij de ricotta en radijs te gieten (LOL). Juist deze filmpjes maken van je thuisrestaurant écht een beleving.

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

In de oven op 50 graden houd je ondertussen het hoofdgerecht warm. Bij ons menu startten we met een groenteshotje van rode biet & gember en speltbrood met bruine boter. Daarna de groene gazpacho met ricotta en radijs (tranen in je ogen zo lekker). Gevolgd door een fantastisch hoofdgerecht met rundersucade, knolselderij-appelpuree en gepofte granen. Het gehele menu is overigens ook vegetarisch te bestellen! Gaan wij zeker ook nog een keer reviewen.

BESTEL HIER RIJKS VOOR THUIS

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Neem de tijd om thuis uitgebreid te tafelen met RIJKS

Terwijl we luisteren naar de playlist van barman Rik die bij het menu meegeleverd wordt nemen we echt de tijd om lekker lang te tafelen. We trekken een fles bubbels open die we kochten tijdens ons laatste reis in Zuid-Afrika en nemen ook even pauze tussen de verschillende gerechten niet zo snel zouden doen bij eten dat we thuis laten bezorgen. Maar vanavond zijn we uit in ons eigen restaurant. Het dessert van hangop met karamelsaus en cashewnoten en koffiecrumble is zo lekker, normaal gesproken delen we wel eens een dessert of zou ik zelf voor kaas gaan, maar dit wil je níet missen.

Sinds de opening van RIJKS, ben ik nog nooit teleurgesteld tijdens lunch of diner. En ook voor thuis is dit menu perfect als je een in je eigen thuisrestaurant een bijzondere avond wilt creëren. Er zijn een aantal gerechten ook los te bestellen én zoals ik eerder al schreef ook volledig vegetarisch!

BESTEL HIER RIJKS VOOR THUIS

Rijks restaurant voor thuis amsterdam thuisbezorg take away

Meer tips voor thuis? Wij maken er een stay-in-cation van!

CHECK HIER HET THUISBLIJVEN DOSSIER

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog tips voor leuke dingen om het thuis aangenaam en gezellig te maken? Laat het weten via onderstaande button en TIP DE REDACTIE!

 Tip de redactie

Meer tips van Your Little Black Book?

⋒ Via @YOURLBB op Instagram krijg je een persoonlijk kijkje in mijn leven én heel veel ‘on the go’ tips. Klik hier om mij direct te volgen >>

NIEUW: Your Little Black Book heeft er een zusje bij! Op Travelkids.co en via @TRAVELKIDS.CO op Instagram lees je baby- en kidsproof tips in dezelfde stijl als je hier gewend bent.

⋒ Leuk als cadeau voor iemand die thuis zit of voor jezelf om even weg te dromen: mijn STAYCATION en Wanderlust-boeken. Shop ze hier >>

Ontvang jij al wekelijks de nieuwsbrief van Your Little Black Book in je inbox? Met de Weekend Guide en de meest gelezen artikelen van de afgelopen week.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

With love,
Anne

| PS: Ken jij Your Little Black Book’s Green Policy? Hier vind je mijn persoonlijke tips hoe je groener kunt reizen en leven en leg ik uit waarom en hoe ik de CO2 uitstoot compenseer van alle reizen die #teamyourlbb maakt.

Het bericht 8 X de leukste city map puzzels voor uren vermaak verscheen eerst op Yourlittleblackbook.me.

RIJKS voor thuis: Michelinsterren diner van Joris Bijdendijk ook thuis écht een beleving